Olej z pestek granatu Oleiq

Olej z pestek granatu Oleiq

Olej ten otrzymuje się w procesie tłoczenia na zimno nasion granatu.
41,00 zł
Brutto

Wysyłka 24h

Darmowa dostawa od 150zł. Wysyłka w ciągu 24h.

Zwrot 14 dni

Bezproblemowy zwrot w ciągu 14 dni.

 

Jednym z jego najcenniejszych składników jest kwas punikowy o silnych właściwościach przeciwzapalnych. Ponadto zawiera także fitosterole i polifenole. Olej ten wykorzystywany jest szeroko w branży kosmetycznej ze względu na właściwości nawilżające, odżywcze i uelastyczniające. Polecany jest szczególnie do cer mieszanych, tłustych, dojrzałych i naczynkowych . Jest składnikiem przeciwstarzeniowym . Zmniejsza opuchliznę pod oczami. Wykazuje także pozytywne właściwości przy cerze trądzikowej. Stosowany regularnie widocznie polepsza kondycję skóry, ujędrnia ją i ujednolica koloryt. Jest gęstym olejem o charakterystycznym zapachu dojrzałego granatu. Olej pochodzi z upraw ekologicznych i jest objęty certyfikatem PL-EKO-07 , pochodzi z rolnictwa ekologicznego według wymogów międzynarodowych. Pojemność: 30 ml.

Sposób użycia

Nanieś kilka kropel oleju na skórę twarzy i szyi i delikatnie wmasuj.

INCI:Punica Granatum Seed Oil

Pojemność
30ml
7079956
10 Przedmioty
No reviews

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.